dijous, de març 14, 2013

Sis actuacions urgents i sense cost per visualitzar que a #Badalona el canvi ha començat


El govern del canvi a Badalona tindrà només, si tot arriba a fi de bé, un any i mig per redreçar almenys part del que el govern del PP ha perpetrat a la ciutat.
La conjuntura general no es pot canviar totalment des de Badalona, però es poden prendre mesures en el sentit de mostrar clarament el canvi de rumb.
Amb el permís dels qui han de decidir, em permeto esbossar aquí alguns punts que marcaran una nova deriva en els aspectes moral i de participació social. Són decisions que bàsicament no costen diners, però que han d'ajudar a refer el teixit local i crear un gruix ciutadà que permeti fer canvis més de fons.

La primera mesura seria obrir de nou les fonts públiques. Es tracta d'una decisió simbòlica que es va adreçar contra els més pobres entre els pobres, però de retruc ens fa afectar a tos. He vist a nens i nenes haver d'anar a comprar ampolles d'aigua a un bar després de fer esport perquè Albiol havia estroncat la font de la plaça.

La segona es retornar a la Guàrdia Urbana el seu caràcter de cos d'ajut als ciutadans. Això vol dir eliminar la unitat antiavalots creada pel PP i utilitzada molt sovint per reprimir els adversaris polítics. Els mossos d'esquadra tenen prou experiència en el control de manifestacions.

Una tercera decisió sense cost és obrir de nou l'Ajuntament a les organitzacions socials. Associacions de Veïns, entitats juvenils, organitzacions culturals. El diàleg no hauria de ser només unilateral, si no d'anada i tornada. Caldrà tota la força i tots els cervells per afrontar la crisi.

El quart punt té a veure amb els més necessitats. Articular a Badalona un veritable pla de reciclatge de llibres i alhora destinar el màxim dels fons econòmics possibles a un pla de menjadors escolars destinat als més necessitats.

Despolititzar els mitjans informatius locals

El cinquè punt seria despolititzar els mitjans de comunicació públics locals. Establir un mecanisme en el que hi puguin participar tant els professionals dels mitjans com les organitzacions ciutadanes, que impedeixi que qualsevol força política o govern en condicioni el funcionament i que garanteixi la professionalitat del mitjà.

I sisena iniciativa. Tot i que a mi m'agradarien mecanismes més potents, l'Ajuntament i les organitzacions ciutadanes haurien també de posar en marxa mecanismes com menjadors socials o repartiment de roba i atenció als més necessitats amb la col·laboració de les entitats que ja ho fan i el suport logístic de l'Administració pública.

Les mesures abans esmentades les poden assumir les forces polítiques que ara negocien l'alternativa al govern Albiol. Només cal que hi hagi voluntat de fer-ho. Tot plegat donarà senyals a la ciutadania en el sentit que les coses han començat a canviar. És la meva aportació.

1 comentari:

Unknown ha dit...

La gent de Badalona, amb permís de l'oposició, ho farà possible, governar d'esquena al poble, té data de caducitat.Salut!